top of page

Terapiye Başlama Günlükleri - Bölüm 3

Güncelleme tarihi: 16 Kas 2022

Bölüm 3 - Zehir

“Her şey zehirdir, mühim olan dozdur.” - Paracelsus

Zehirlendiğinizi nasıl fark edersiniz? Yaygın etkileri arasında bulantı, baş dönmesi ve kusma gözlemlenir. Ruhunuzun zehirlendiğini de aynı şekilde anlayabilir misiniz?

Her zamanki rutin günlerden biriydi. Sabah kalkıp okula gelmiş, kendime bir kahve almış arkadaşlarla ders saatinin başlamasını bekliyorduk. Konferans salonuna gitmemiz gerektiğine dair bir mesaj geldi. Meğer okulun genç kariyer günleri başlamış. Bu tarz konferanslar genelde bana hitap etmiyordu ancak katılımın zorunlu olması demek gitmekten başka çaremin olmadığı anlamına geliyordu.

*

Tüm gün sürecek olan oturumların öğle molası bitmiş öğrenciler boş yerlere oturmaya başlamışlardı. İlk boşluğa geçip oturduk. Işıklar kapandı, ikinci yarı başladı.

“Her şey zehirdir, mühim olan dozdur. der Paracelsus.” Diye cümleye başlayan bir ses yükseldi.

‘Her şey zehirdir, mühim olan dozdur.’ Zihnimde sarsıcı bir etkisi olmuştu bu cümlenin. Çok gariptir, ne kadar düşünürsem düşüneyim bu cümleyi çürütebilecek herhangi bir örnek oluşturamıyordum kafamda. O gün, o cümle etrafımdaki tüm hevessizliği aldı ve konferansın kalan yarısını dikkatle dinlememi sağladı. Hayatımda bana yol gösterecek o cümleyi cebime koyarak yaptım bunu.


12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page